justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kurczak curry wg justynak223

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

sposób na mięso po ugotowaniu rosołu

Kurczak curry wg justynak223 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak curry wg justynak223

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak curry wg justynak223
Na udkach ugotowałam rosół, po czym wyjęłam je z niego i osuszyłam na sitku. Powinny być całkowicie suche inaczej trudno będzie je smażyć. Każde udko doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oprószamy z każdej strony dosyć sporą ilością curry. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju lub klarowanego masła. Smażymy każde mięso tak jak każdy lubi. Można je mocniej podsmażyć. Doskonale smakują polane sosem czosnkowym.
Kurczak curry wg justynak223
mięso doprawiamy do smaku przyprawami w tym sporą ilością curry
Kurczak curry wg justynak223
smażymy do momentu aż skórka stanie się ładnie rumiana