Sposób przygotowania:
Sakiewki w sosie chrzanowym
Piersi z kurczaka oczyścić i pozbawić tych mniejszych wystających kawałków mięsa. następnie grubszą część delikatnie rozkroić wykonując w piersi kurczaka kieszeń.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, oregano. Przyprawiamy również w środku. Na plasterek sera żółtego kładziemy kawałek szynki i przykrywamy drugim plasterkiem sera.
Całość zwinąć i umieścić w mięsnej kieszeni. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim sakiewki. W litrze wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i dodać chrzan.
Wlać na patelnię, przykryć. Dusić do miękkości. Sos ewentualnie zagęścić śmietaną i mąką.
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, oregano. Przyprawiamy również w środku. Na plasterek sera żółtego kładziemy kawałek szynki i przykrywamy drugim plasterkiem sera.
Całość zwinąć i umieścić w mięsnej kieszeni. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim sakiewki. W litrze wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i dodać chrzan.
Wlać na patelnię, przykryć. Dusić do miękkości. Sos ewentualnie zagęścić śmietaną i mąką.