Sposób przygotowania:
szaszłyki z kurczaka na warzywach
• piersi z kurczaka pokroić w dość cienkie długie paski,
• jogurt wymieszać z miodem, sosem sojowym, sokiem z limonki, zmiażdżoną kolendrą, solą, pieprzem, papryką, imbirem i curry,
• powstałą marynatą zalać mięso, wymieszać, odłożyć do lodówki na ok. godzinę,
• cukinię pokroić w cienkie plasterki obieraczką do warzyw,
• przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą,
• obsmażyć chwilę na patelni,
• ułożyć cukinię na talerzach,
• pomidorki przekroić na pół, ułożyć na cukinii,
• posypać listkami bazylii, posiekanym szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem,
• mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków tworząc harmonijkę,
• obsmażyć na patelni, podawać z warzywami,
• ( można potrawę przyrządzić na grillu)
• jogurt wymieszać z miodem, sosem sojowym, sokiem z limonki, zmiażdżoną kolendrą, solą, pieprzem, papryką, imbirem i curry,
• powstałą marynatą zalać mięso, wymieszać, odłożyć do lodówki na ok. godzinę,
• cukinię pokroić w cienkie plasterki obieraczką do warzyw,
• przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą,
• obsmażyć chwilę na patelni,
• ułożyć cukinię na talerzach,
• pomidorki przekroić na pół, ułożyć na cukinii,
• posypać listkami bazylii, posiekanym szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem,
• mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków tworząc harmonijkę,
• obsmażyć na patelni, podawać z warzywami,
• ( można potrawę przyrządzić na grillu)
msewka