monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Kurczak duszony z kapustą pekińską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne ,szybkie i zdrowe danie dla całej rodziny .Miękkie rozpływające się w ustach mięsko z duszonymi warzywami.

Kurczak duszony z kapustą pekińską

Składniki:

Kurczak duszony z kapustą pekińską

 

  • 8 udek z kurczaka
  • Sól i pieprz
  • Majeranek ,czosnek granulowany
  • Przyprawa curry
  • 1 cebula
  • ¼ kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • Pól pęczka koperku
  • Olej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony z kapustą pekińską
Udka doprawiamy solą ,pieprzem ,majerankiem ,czosnkiem i curry, obsmażamy go na oleju na złoty kolor zdejmujemy z patelni i trzymamy w cieple. Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę następnie dodajemy marchew pokrojoną w kostkę ,podsmażamy i dodajemy pokrojoną w paseczki pekinkę ,smażymy chwilę ,podlewamy niecałą szklanką wody wkładamy podsmażone udka ,przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu 20-30 min. Na końcu doprawiamy i posypujemy posiekanym koperkiem.