Sposób przygotowania:
Kurczak Eli paprykowo bazyliowyprzygotowanie składników

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Przygotować przyprawę do kurczaka, słodką i ostrą paprykę i suszoną bazylię.
przygotowanie kurczaka

Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie kurczaka cd

W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka.
przygotowanie kurczaka cd

Do kurczaka dodać cebulę, czosnek, przyprawy i razem chwilę smażyć. Podlać mięso wodą i dusić aż kurczak będzie miękki. Gotowego kurczaka wyjąć i podzielić na porcje. Powstały sos zmiksować i podać w sosjerce.
podawanie kurczaka

Ja podałam kurczaka z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą. Smacznego!