paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeżeli ktoś nie lubi sklepowej wędliny polecam na kanapki.

Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor

 

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor
Pierś z kurczaka oczyszczamy, osuszamy. Nakrajamy tworząc w niej kieszonkę, Przyprawiamy solą i pieprzem z każdej strony, również w środku. Do miseczki wyciskamy czosnek, dodajemy posiekaną drobno chilli, oliwę, oraz zioła prowansalskie. Mieszamy dokładnie i marynujemy w tym pierś. Zostawiamy tak na ok 20 minut. Nadziewamy szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pierś wkładamy do rękawa i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. .
Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor
Do marynaty mozna także dodać odrobinę soku z cytryny
Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor
Świezy szpinak i suszone pomidory świetnie współgrają
Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor
Kroi się bardzo ładnie i nie rozpada idealna na świezy chleb
Kurczak faszerowany szpinakiem i pomidor
Mi smakuje najlepiej z musztardą dijon na kanapkach