Sposób przygotowania:
Kurczak grillowany z ananasem
Pierś z kurczaka kroimy na kotlety. Pokrojone i delikatnie riztłuczone tłuczkiem do mięs mięso moczymy w zalewie z puszki z anasem i
odstawiamy na pół godziny. Następnie wyjmujemy i doprawiamy do smaku solą,ziołową,
pieprzem ziołowym i papryką mieloną- nada ładnego koloru, nie należy dodawać jej
zbyt dużo.
Pierś kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z jednej strony,
obracamy na drugą stronę. Wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę
ananasa i przykwywamy filety z kurczaka plasterkiem żółtego sera.
Smażymy aż kurczak ładnie się zarumieni, a ser troszkę roztopi.
odstawiamy na pół godziny. Następnie wyjmujemy i doprawiamy do smaku solą,ziołową,
pieprzem ziołowym i papryką mieloną- nada ładnego koloru, nie należy dodawać jej
zbyt dużo.
Pierś kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z jednej strony,
obracamy na drugą stronę. Wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę
ananasa i przykwywamy filety z kurczaka plasterkiem żółtego sera.
Smażymy aż kurczak ładnie się zarumieni, a ser troszkę roztopi.