volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

kurczak na butelce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest pyszny! bardzo soczysty.

kurczak na butelce

Składniki:

kurczak na butelce

 

  • majranek czosnek sol pieorz papryka slodka (moze byc gotowa przyprawa do kurczaka) butelko do piwa

Sposób przygotowania:

kurczak na butelce
Kurczaka myjemy pod biezaca woda, oszuszamy papierowym recznikiem.Nacierany przyprawamy na zewnatrz i w srodku. Zostawiamy najlepiej na cala noc ale jezeli to nie mozliwe to wystarczy na conjmniej 4 godz. Po tym czasie do butelki po piwie nalewamy wody do pelna i nasadzamy kurczaka. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 180 C .Wlaczamy termoobieg i tak pieczemy okolo 1,5 godz. Do czasu do czasu obracajac i polewajac kurczaka tluszczem ktory sie z niego wytapia.Podawac z ziemniakami.lub frytkami. Smacznego.