Sposób przygotowania:
Kurczak na piwie
Do oliwy dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć powstałą marynatą (nawet w środku). Odstawić najlepiej na noc do lodówki.
Butelkę z piwa dokładnie umyć. Piwo otworzyć, połowę wlać do naczynia żaroodpornego. Kurczaka nabić na butelkę z resztą piwa i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjąć i podawać.
Butelkę z piwa dokładnie umyć. Piwo otworzyć, połowę wlać do naczynia żaroodpornego. Kurczaka nabić na butelkę z resztą piwa i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjąć i podawać.