Sposób przygotowania:
Kurczak na żółto
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, smażyć kilka minut. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki plastry ananasa, pokrojone w kwadraciki liście kapusty i orzechy. Podlać syropem z ananasa. Mieszając dusić chwilkę, aż papryka będzie miękka, ale nadal jędrna. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i mieszając dolewać stopniowo do osiągnięcia pożądanej gęstości sosu. Doprawić do smaku sola, pieprzem i ostrą papryką. Podawać z ryżem lub kaszą. Ja podałam z gotowaną pszenicą, która smakowała prawie jak brązowy ryż.
gosia56
edytaha
Dziękuję Gosiu, następnym razem serdecznie zapraszam :)
mysza75
edytaha
Dzięki Madziu :) Jakoś ostatnio zasmakowałam w pszenicy, jest uniwersalna :)