Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kurczak nadziewany serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z przystawkami z jabłek.

Kurczak nadziewany serem

Składniki:

Kurczak nadziewany serem

 

  • (2 porcje):
  • 1 kurczak
  • 15 dag tartego sera
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki stołowe płatków owsianych namoczonych w mleku
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany serem
Kurczaka umyć i osuszyć (także w środku), posolić i odstawić na 1-2 godziny. Ser zmieszać z drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem oraz namoczonymi płatkami owsianymi. Masą napełnić kurczaka, spiąć. Piec w folii aluminiowej (wysmarować olejem) lub brytfannie (dodać rozgrzany olej przed pieczeniem).