Sposób przygotowania:
Pieczone pałki z kurczaka z cukinią i paprykąETAP 1:
Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z solą, pieprzem, cząbrem, suszoną natką pietruszki, ostrą i słodką papryką mieloną. Tak przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy ze wszystkich stron opłukane i osuszone pałki z kurczaka. Mięso układamy w formie do pieczenia, skrapiamy oliwą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
ETAP 2:
Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w plastry, oprószamy z obu stron solą i oregano, skrapiamy oliwą.
Paprykę kroimy w paseczki, solimy i skrapiamy oliwą.
ETAP 3:
Warzywa układamy na mięsie. Danie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C (termoobieg). Pieczemy przez ok. 60 minut.