paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

kurczak o smaku mięty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nowa odsłona zwykłego pieczonego kurczaka

kurczak o smaku mięty

Składniki:

kurczak o smaku mięty

 

  • 1 cały kurczak
  • duży pęczek świeżej mięty
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

kurczak o smaku mięty
Kurczaka myjemy dokładnie, wycieramy z nadmiaru wody. Kolejnym krokiem jest natarcie go solą i pieprzem do smaku. Mięte siekam na mniejsze kawałki i dzielimy na pól. Jedną połowę wkładamy do środka kurczaka i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do naczynia do pieczenia. Układamy na nim resztę mięty i polewamy go olejem. Pieczemy godzinę w 180C. Przed podaniem oczyszczamy go z mięty tej na zewnątrz jak i tej w środku.