Sposób przygotowania:
Kurczak paprykowy na sałatce
Mięso: Pierś z kurczaka należy najpierw umyć, osuszyć dokładnie ręcznikiem papierowym i przekroić wzdłuż na pół. Arkusz papirusa rozłożyć, na połowę papieru z przyprawami położyć pierś z kurczaka, przykryć i położyć na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć ok. 5 minut z obydwu stron na średnim ogniu.
Sałatka: Wszystkie warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Ogórka pokroić w plasterki. Sałatę poszatkować na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać w cienkie krążki. Papryki przekroić na pół, wyjąć nasiona i pokroić na paseczki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Na półmisek wyłożyć pokrojone warzywa. Posypać je solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz ziołami do sałatek.
Dressing: W małym słoiczku połączyć razem wszystkie składniki dressingu i skrapić nim sałatkę umieszczoną na półmisku.
Ułożenie: Na warzywa ułożone na półmisku i skropione dressingiem wyłożyć usmażoną pierś z kurczaka. Całość ozdobić serduszkami wykrojonymi z papryki nabitymi na małe wykałaczki. Podawać z grzankami przygotowanymi z kromek chleba.
Sałatka: Wszystkie warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Ogórka pokroić w plasterki. Sałatę poszatkować na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać w cienkie krążki. Papryki przekroić na pół, wyjąć nasiona i pokroić na paseczki. Pomidorki pokroić w ćwiartki. Na półmisek wyłożyć pokrojone warzywa. Posypać je solą morską, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym oraz ziołami do sałatek.
Dressing: W małym słoiczku połączyć razem wszystkie składniki dressingu i skrapić nim sałatkę umieszczoną na półmisku.
Ułożenie: Na warzywa ułożone na półmisku i skropione dressingiem wyłożyć usmażoną pierś z kurczaka. Całość ozdobić serduszkami wykrojonymi z papryki nabitymi na małe wykałaczki. Podawać z grzankami przygotowanymi z kromek chleba.
rozmarzona.marzena
mycha
Testowałam ten papirus i muszę przyznać, że jest całkiem w porządku:) Nie trzeba dodawać do niego tłuszczu a i mięso jest smaczne:)