Sposób przygotowania:
kurczak pieczony na sloiku
do sloika wlac piwo,kurczaka posypac przyprawa i nalozyc na sloik,(udami do dolu).postawic na brytwanie wstawic piekarnika i dopiero wlaczyc piekarnik.Gdy nagrzeje sie do 200' piec ok.1.5 godz.co jakis czas polewac wytopionym z kurczaka tluszczem,gdy sie lubi chrupiaca skorke to po wylaczeniu piekarnika polac kurczaka 4 lyzkami zimnej wody
Persik
wio
uzywasz butelki od soku dobry pomysl tez bede uzywala
Anula
mamqa
Nie pęknie, też się bałam ale spróbowałam :)
Ja jestem z tych antyalkoholowych (tak, piwo to też alkohol ;) ) i zamiast piwa wlewam wodę do słoika. Kurczak faktycznie jest pyszny i jak z grilla :)
Jakiś czas temu w jakimś katalogu widziałam nawet takie sprytne naczynie do robienia w ten sposób kurczaka... Niestety nie zaopatrzyłam się w nie gdyż mi słoiczek wystarcza :)
Anula
Mam kurczaka w zamrarzalniku,a sloik tez sie znajdzie,na niedziele zrobie.
wio
Anula
To jeszcze zapytam czy kurczka sie jakos zwiazuje,i czy sloik ma sie caly w nim zmiescic czy tylko kurczaka nasadzamu na gore sloika.Przepraszam,ale bardzo mnie ten przepis zainteresowal,a nie chce nic spaprac jak bede piekla.Pozdrawiam
wio
wio
wio
sloik z kurczakiem dlatego wstawia sie do zimnego piekarnika by sie stopniowa nagrzewal,robilam kilkanascie raz i nie zdarzylo sie by pekl sloik pozdrawiam
margola
arec