Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku z nerkowcami
Ryż po ugotowaniu wysypać do jednego naczynia, dodać wyciśnięty czosnek i łyżeczkę kminku. Wszystko wymieszać Piersi kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki dodając troszeczkę oleju, pieprz czarny, pieprz ziołowy, słodką paprykę i sól, wedle uznania.Wszystko wymieszać. Przygotować warzywa, brokuł pokroić w różyczki,cebulę i paprykę w kostkę,fasolkę w strąki długości około 3 cm. Rozgrzać olej na głębokiej patelni lub woku. Na rozgrzany olej wrzucamy kolejno, garść nerkowców, piersi kurczaka,czekamy aż się zarumienią, po czym dodajemy resztę warzyw. Podsmażamy wszystko aż warzywa nieco zmiękną, następnie dodajemy 50ml sosu sojowego. Czekamy chwilę aż sos trochę zredukuje się i gotowe.:) Ryż nakładamy do filiżanek i robimy babeczkę na około wykładamy zawartość patelni/woka.