dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

kurczak po cygańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny kurczak w cygańskich smakach

kurczak po cygańsku

Składniki:

kurczak po cygańsku

 

  • 8 szt kurczak pałki,
  • przyprawa cygańska,
  • 2 szt. cebule,
  • 7 łyżek keczup pikantny,
  • 1 łyżka papryka słodka,
  • 1 łyżka tymianek

 

Sposób przygotowania:

kurczak po cygańsku
Pałki kurczaka umyj i natrzyj przyprawą Cygańska. wstaw pod pryzkryciem do lodówki na 2 godziny. cebule obierz, posiekaj, 3 łyżki oliwy rozgrzej na patelni. włóż cebulę podsmaż na małym ogniu dodaj keczup słodką paprykę i tymianek, dyś przez chwilą posmaruj tym kurczaka i włóż do żaroodpornego naczynia. piecz godzinę w 180 stopniach.