Kurczak po Diabalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tego kurczaka polecam podawać z zapiekanymi ziemniakami i surówka.

Kurczak po Diabalsku

Składniki:

Kurczak po Diabalsku

 

  • 10-12 kawałków kurczaka
  • 2 szkl ketchupu pikantnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 lyżeczki musztardy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3-4 łyżki oleju
  • 3 łyżeczki papryki pikantnej (lub łagodnej jeśli ktoś woli)
  • można dodać bazylię oregano, natkę, sól

Sposób przygotowania:

Kurczak po Diabalsku
Wszystkie składniki wymieszać i obtaczać kurczaka.
Resztę matynaty polać na wierzch i odstawić na 12 godzin.
Piec 45 minut w 200*C