Sposób przygotowania:
kurczak po hindusku
umyj pomidory pokrój na kawałki zmiksuj.cebule obierz z łusek podziel na ćwiartki i zmiksuj.piers z kurczaka opłucz osusz ręcznikiem papierowym pokrój na duże kawałki i przełóż do miseczki.w rondlu o grubym dnie rozgrzej 2-3 łyżki oleju.na gorącym tłuszczu wsyp kminek kurkume garam masala oraz chili i smaż mieszając ok.1 min.dodaj zmiksowane cebulę i podsmaż na złoty kolor.wlej masę pomidorową zamieszaj i duś na małym ogniu ok.5 min. sos przypraw pprzeciśniętym przez praske czosnkiem oraz posiekanym imbirem włóż piersi kurczaka wlej tyle gorącej wody aby zakryła mięso wrzuć kostki bulionowe i lekko posól potrawę.duś na małym ogniu 6-7 min.sos możesz przyprawić jogurtem naturalnym lub sokiem z cytryny,dzięki czemu będzie miał łagodniejszy smak.ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie .kurczaka w sosie podaj z ryżem.
Mikrula