ewatu

ewatu

Kucharz
[Przepisów: 15]

kurczak po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mało pracy, smaczne danie.

kurczak po indyjsku

Składniki:

kurczak po indyjsku

 

  • 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • Cukinia
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa curry
  • Przyprawa do kurczaka "Kamis"

 

Sposób przygotowania:

kurczak po indyjsku
Do naczynia żaroodpornego wkładamy przyprawione i pokrojone w dość dużą kostkę surowe piersi, pokrojone w kostkę papryki, pokrojoną w plastry cukinię, posypać 2 łyżkami curry. Na wierzchu porobić kleksy z ketchupu i majonezu. Naczynie żaroodporne przykryć i zapiekać w temp. 180 st., ok. 45 min. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu potrawę można wymieszać. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego!