Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kurczak po myśliwsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podajemy z makaronem lub ziemniaka.

Kurczak po myśliwsku.

Składniki:

Kurczak po myśliwsku.

 

  • 1 cebula
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 ml wytrawnego czerwonego wina
  • sól, ząbek czosnku, lebiodka
  • kurczak
  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak po myśliwsku.
Na smalcu podsmażamy, tak aby się nie zarumieniła, cebula starta na tarce. Obsmażamy na tłuszczu kawałki kurczaka, stale obracając. Przekładamy do rondla cebulę i kurczaka, następnie dodajemy przecier pomidorowy i podlewamy czerwonym winem. Doprawiamy do smaku solą, startym ząbkiem czosnku, szczyptą lebiodki. Dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.