Sposób przygotowania:
Kurczak po rosyjsku
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Natkę posiekać. Dodać do mięsa, zalać połową śmietany i wymieszać. Przykryć i wstawić na ok. 2 godziny do lodówki żeby mięso się schłodziło i nabrało aromatu. Pieczarki oczyścić i razem z paprykami umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. Przesmażyć na oleju kolejno : pieczarki, papryki i cebule. Gotowe składniki włożyć do garnka. Na patelni ponownie rozgrzać olej i poddusić na nim mięso. Gdy stanie się miękkie przełożyć do garnka z warzywami i grzybami. Całość wymieszać i gotować chwilę na wolnym ogniu. Do gotującej się potrawy wlać resztę śmietany. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotować ok. 10min.