Sposób przygotowania:
Kurczak słodko-kwaśny
Pałeczki z kurczaka umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem.Natarłam przyprawami i przełozyłam do woreczka do pieczenia.Cebulę obrałam i pokroiłam w ósemki,pieczarki oczyściłam i starłam na tarce o dużych oczkach,marchewkę po obraniu i umyciu drobno posiekałam.Wszystko przesypałam do woreczka z mięsem i szczelnie zawiązałam.Zrobilam dwa niewielkie nakłucia w folii i piekłam około godziny w 200 stopniach. Cukier rozpuściłam na patelni z sosem sojowym i sokiem pomarańczowym.Mąkę ziemniaczaną wymieszałam z dwiema łyżkami zimnej wody i powoli wlewałam do sosu.Zagotowałam. Mięso i całą zawartośc torebki przełożyłam do płaskiego rondla i zalałam powstałym sosem.Chwilę dusiłam pod przykryciem,obracając mięso w sosie.
przysmak
kasik12