Sposób przygotowania:
kurczak sojowy w warzywach
Mięso umyć i pokroić na paski wielkości zapałki. Wymieszać w miseczce 2 łyżki sosu sojowego z mąką i białkiem. Dodać pokrojone mięso wymieszać z sosem odstawić na 15 minut. Jarzyny umyć usunąć gniazdo nasienne z papryki i pokroić ją na paski. Pęd bambusa na plasterki, a następnie na słupki wielkości zapałki.Łodygę selera pokroić na plasterki, cebulki posiekać. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso i smażyć przez 2 minuty mieszając. Dodać szczyptę imbiru i cebulki,a w następnej kolejności paprykę, seler i bambus. Smażyć przez 1 minutę.Dodać sherry i 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszać i smażyć jeszcze przez minutę . Przełożyć na półmisek i podawać z ugotowanym ryżem . Smacznego
Mikrula
krystianna1
dankakarlicka
sebek476
Niuniaczka
klaudia7651
Niuniaczka
Niuniaczka