Sposób przygotowania:
Kurczak tandoori cury z makaronem
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć w woku na oliwie, dodać drobno pokrojoną ( w małe, podłużne kawałki) pierś z kurczaka, podsmażyć mieszając, zarumienić lekko, dodać rozdrobniony czosnek i doprawić solą oraz pieprzem.
Makaron ugotować wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelnię dolać całą zawartość słoika. Dusić ok. 10 minut. Mięso z sosem podawać na makaronie. Posypać posiekaną natką i parmezanem.
Można także dodać inne warzywa, np paprykę czy marchew.
Makaron ugotować wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelnię dolać całą zawartość słoika. Dusić ok. 10 minut. Mięso z sosem podawać na makaronie. Posypać posiekaną natką i parmezanem.
Można także dodać inne warzywa, np paprykę czy marchew.
Sarenka
ażetka
thegrooba
Luśka
https://gotujmy.pl/biopunkt/