Sposób przygotowania:
Kurczak w aksamitnym sosie z brzoskwiniamiETAP 1:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, umieścić w misce i dodać wszystkie przyprawy. Dobrze wymieszać i odstawić.
ETAP 2:
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju kokosowym. Kiedy cebula się zeszkli dołożyć przyprawionego kurczaka. Wymieszać i krótko podsmażyć.
ETAP 3:
Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wszystko chwilę poddusić.
ETAP 4:
Mascarpone z żółtkami rozmącić trzepaczką, dodając wodę, na gładki krem. Wlać do kurczaka i mieszając zagotować. Sos powinien zgęstnieć.
W razie potrzeby można dolać więcej wody i doprawić do smaku. Kurczaka z brzoskwiniami podawać z ryżem, posypując posiekaną zieleniną. U mnie to była pietruszka, ale kolendra też by się tutaj sprawdziła. Smacznego :)