Sposób przygotowania:
Kurczak w carry
Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, skrapiamy sosem sojowym i oliwką dodajemy sól, pieprz dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około godzinkę. Po godzince wrzucamy kurczaka i pieczarki na woka smażymy na złoto, dodajemy grubo pokrojoną dymkę selera naciowego, paprykę, startą na tarce marchew lub pokrojoną w cienkie słupki, posiekany koperek dodajemy 2 łyżki carry i smażymy jeszcze jakieś 10 - 15 minut (ciągle mieszając i przewracając mięso). Mięsko układamy na porcji ugotowanego ryżu. (ryż gotujemy z dodatkiem dużej łyżki carry)
-więcej fotek potrawy:
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1061/1173/
-więcej fotek potrawy:
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1061/1173/
Babciagramolka
iwona3004
Twoje danie na 5 i do ulubionych.