pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kurczak w carry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

(ryż gotujemy z dodatkiem dużej łyżki carry)

Kurczak w carry

Składniki:

Kurczak w carry

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w carry
Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, skrapiamy sosem sojowym i oliwką dodajemy sól, pieprz dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około godzinkę. Po godzince wrzucamy kurczaka i pieczarki na woka smażymy na złoto, dodajemy grubo pokrojoną dymkę selera naciowego, paprykę, startą na tarce marchew lub pokrojoną w cienkie słupki, posiekany koperek dodajemy 2 łyżki carry i smażymy jeszcze jakieś 10 - 15 minut (ciągle mieszając i przewracając mięso). Mięsko układamy na porcji ugotowanego ryżu. (ryż gotujemy z dodatkiem dużej łyżki carry)

-więcej fotek potrawy:
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1061/1173/