Monia22

Monia22

Kuchcik
[Przepisów: 5]

kurczak w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie na ciepło i na zimno bardzo smaczne polecam!!!

kurczak w  cieście francuskim

Składniki:

kurczak w cieście francuskim

 

  • rulon ciasta francuskiego,
  • 2 piersi z kury,
  • 250 lub 300g pieczarek
  • kostka twarogu,
  • 2 cebule (pokroić w kostkę),
  • 1 por,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, wegeta
  • 2 jaja
  • 2 łyż.skrobi ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

kurczak w cieście francuskim
Podsmarzmy pieczarki z cebulą,gdy cebulka jest złota wrzucamy kurczaka pokranego w kostkę dodajemy zmiarzdzone dwa ząbki czosku oraz pore pokraną na drobno.Przyprawy: piepsz sól wegete według uznania.Gdy piersi bębą podsmarzone ściągamy do wystygnięcia.Przekładamy do głębokiego naczynia po wystygnięciu dodajemy twaróg,2 jajka i 2 łyżki mąki ziemniaczanej mieszamy.Rozwijamy rulon ciasta francuskiego i wykładamy całą masę na środek ciasta zawijamy ciasto i zaginamy boki, blache trzeba posypac zwykłą maką kładziemy ciasto na blachę, górę ciasta możemy wysmarować żółtkiem.I do piekarnika na 180 stopni na 40min.Smacznego!!!