Sposób przygotowania:
Kurczak w cieście z sosem koperkowym
kurczak : 1. Kurczaka kroimy na kawałki i sparzymy tak aby w środku był on jeszcze surowy 2. W jednej misce mieszamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, ostrą paprykę i proszek do pieczenia, natomiast w drugiej sos sojowy z drobnie pokrojonym czosnkiem 3. Ubij piankę z białek i dodaj do miski z suchymi przyprawami dodając wodę gazowaną. Wszystko porządnie mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. 4. Kurczaka wrzucamy do miski z sosem sojowym, moczymy go a następnie obtaczamy w drugiej misce, po wykonaniu tej czynności wrzucamy go na głęboki olej i smażymy przez około 3-5 min. Gotowego kurczaka podajemy z sosem koperkowym. sos koperkowy: 1. Do miski dajemy jogurt, pokrojony koperek, musztardę francuską i trochę soku z cytryny, mieszamy a następnie doprawiamy małą ilością soli i pieprzu.
Tola
KRISTOFE
KRISTOFE
Maria gotuje