Sposób przygotowania:
Kurczak w marchewkowym sosie
Marchewkę obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego marchewkę, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Mieszamy i chwilkę smażymy, następnie podlewamy 4 łyżkami wody, aby marchewka nie przypalała się i dusimy do miękkości. Wyciągnięte z rosołu mięso oddzielamy od kości i wrzucamy do marchewki, mieszamy i podlewamy wodą tak aby całość była przykryta. W kubku rozrabiamy śmietanę z mąką i odrobiną wody. Wlewamy ją do rondelka, dokładnie mieszając. Doprawiamy jeszcze Maggi i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut. Na koniec dodajemy posiekany koperek, mieszamy. Sos możemy podawać do ziemniaków, kasz lub kopytek.