Sposób przygotowania:
Kurczak w winno-marchewkowym sosie
Marynowane pałki kurczaka przekładamy do miski i obsypujemy całym opakowaniem Fixu Knorr, dodajemy 2 łyżki oliwy, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżke oleju, wkładamy pałki, obsmażamy je z każdej strony i podlewamy 200 ml wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy 15 minut. Do miski w której marynowało sie mięso dodajemy startą marchewkę, dolewamy 200 ml wrzącej wody, mieszamy wszystko i wlewamy do kurczaka, mieszamy i dusimy pod przykryciem dalsze 15 minut. Po tym czasie kurczak jest już miękki, a sos połączył się z marchewką, która lekko całość zagęściła. Wykładamy na talerz i podajemy z żółtymi kluseczkami kartoflanymi.
p.jola1