mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Kurczak w migdałach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawy sposób na kotlety.

Kurczak  w migdałach. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w migdałach.

 

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie płatów migdałowych
  • 2 szt jajka
  • bułka tarta
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Kurczak w migdałach.
Piersi z kurczaka myjemy i czyścimy. Kroimy je wzdłuż i rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy do lodówki na 20 min. Do bułki tartej wsypujemy pokruszone płatki migdałów. Wyjmujemy piersi i obtaczamy w rozbełtanym jajku a potem w panierce. Smażymy w głębokim oleju z obydwu stron na rumiany kolor.
Kurczak  w migdałach.
Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej, wtedy będzie kruche i aromatyczne.
Kurczak  w migdałach.
Do bułki tartej możemy wsypać odrobinę czerwonej papryki.