Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak w panierce kokosowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kurczak w panierce kokosowej

Kurczak w panierce kokosowej

Składniki:

Kurczak w panierce kokosowej

 

  • ½ kg filetów z kurczaka, pokrojonych w podłużne kawałki
  • 250 ml śmietany
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 4 krakersy, zmiażdżone
  • 5 dag orzechów brazylijskich, posiekanych

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce kokosowej

Na talerzu mieszamy wiórki, krakersy i orzechy. Kawałki kurczaka obtaczamy w śmietanie, później w mieszance wiórków i układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy na chrupko około 30 minut.