cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Kurczak w panierce z krakersów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i szybkie danie. Idealna przekąska na sylwestrowy wieczór. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami, frytkami i ketchupem.

Kurczak w panierce z krakersów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w panierce z krakersów

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce z krakersów
Do miski wlewamy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Mięso wrzucić do jogurtowej marynaty i odstawić na ok godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Krakersy kruszymy. Po upływie godziny maczamy w nich kurczaka z zalewy jogurtowej. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy z obydwóch stron przez ok 15 min, do zarumienienia. Podawać z ketchupem.
Kurczak w panierce z krakersów
Etap 1 - Pierś umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki
Kurczak w panierce z krakersów
Etap 2 - mięso zamarynować w jogurtowej zalewie
Kurczak w panierce z krakersów
Etap 3 - krakersy pokruszyć i maczać w nich kurczaka
Kurczak w panierce z krakersów
Etap 4 - smażyć na oliwie z oliwek ok 15 min