Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kurczak w panierce z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kurczak w panierce z ketchupem zawsze ładnie prezentuje się na talerzu i świetnie smakuje - przekonaj się sam.

Kurczak w panierce z ketchupem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak w panierce z ketchupem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w panierce z ketchupem
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy ketchup, sól i pieprz - roztrzepujemy wszystko do połączenia składników. Filet myjemy, rozcinany w pół, oprószamy solą pieprzem i rozklepujemy. Przekładamy do jajka i moczymy 20 minut, po czym panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Kurczak w panierce z ketchupem
Do Miseczki wbijamy jajka dodajemy ketchupo oraz doprawiamy i roztrzepujemy
Kurczak w panierce z ketchupem
Pierś z kurczaka rozcinamy przyprawiamy i rozklepujemy
Kurczak w panierce z ketchupem
File z kurczaka przekładamy do uzyskanego jajka i odstawiamy na 20 minut
Kurczak w panierce z ketchupem
następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu