Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z kurczaka w panierce z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filet z kurczaka w panierce z musli jest smaczny i chrupiący.

Filety z kurczaka w panierce z musli

Składniki:

Filety z kurczaka w panierce z musli

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka w panierce z musli
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na kotlety. Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Jajko wybić do miseczki, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem. Przygotowane mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w musli lekko dociskając. Na patelni rozgrzać olej, włożyć przygotowane mięso i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.