Sposób przygotowania:
Kurczak w panierce z płatków kukurydz.
Filety z kurczaka oczyść i dokładnie umyj. W płytkiej misce zmieszaj ze sobą bułkę tartą i rozgniecione wcześniej w woreczku foliowym płatki kukurydziane. Filety rozbij delikatnie z obu stron. Jajka wymieszaj z odrobiną płynnego, polskiego miodu. Filety obtaczaj w jajku a następnie w panierce z płatków kukurydzianych. Smaż na patelni -najlepiej takiej, na której nie trzeba używać oleju. Jeśli nie masz takiej patelni- skrop ją odrobiną oliwy z oliwek. W misce wymieszaj warzywa konserwowe: groszek- pół szklanki, kukurydza-pół szklanki, fasola-pół szklanki, Pomidory dokładnie umyj i pokrój na drobne kawałki, dodaj do mieszanki. Możesz też kupić gotową sałatkę meksykańską w sklepie (mieszanka warzyw konserwowych). W szklance rozrób przyprawę-sos do sałatek z torebki wraz z łyżką octu winnego i łyżeczką wody. Skrop sałatkę i podawaj wraz z kurczakiem. Smacznego!