msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Kurczak w pistacjach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niby proste danie a jednak dodatek moich ulubionych pistacji w panierce nadał mu nowy smak.Takie mięsko to fajna odmiana .

Kurczak w pistacjach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w pistacjach

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w pistacjach
Mięso umyć, osuszyć,pokroić na porcje i rozbić tłuczkiem. Lekko osolić i oprószyć pieprzem ziołowym. Pistacje rozdrobnić np. w rozdrabniaczu elektrycznym lub blenderze.Wymieszać je z bułka tartą. Jajka rozbić do miseczki i rozkłócić. Mięso panierować w jajku i panierce pistacjowej a następnie smażyć z obu stron.
Kurczak w pistacjach
Rozdrobnić pistacje np. w rozdrabniaczu i wymieszać z bułką tartą.
Kurczak w pistacjach
Smażyć mięso z obu stron na rozgrzanym oleju.