Sposób przygotowania:
Kurczak w pomarańczach z imbirem
Pomarańcze obrać ze skórki i białych błonek i pokroić. Grzyby mun namoczyć w niewielkiej ilości wrzątku. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą orientalną, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet i sos sojowy. Pora pokroić w krążki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso i obsmażyć 2-3 minuty. Do mięsa dodać pora. Podsmażyć 2 minuty i dodać grzyby razem z wodą w której się moczyły i pomarańcze.
Całość podsmażyć 3 minuty i wymieszać z makaronem. Smacznego.
Mięso pokroić w kostkę i posypać przyprawą orientalną, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet i sos sojowy. Pora pokroić w krążki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso i obsmażyć 2-3 minuty. Do mięsa dodać pora. Podsmażyć 2 minuty i dodać grzyby razem z wodą w której się moczyły i pomarańcze.
Całość podsmażyć 3 minuty i wymieszać z makaronem. Smacznego.