eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Wątróbkowy gulasz Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam gulasz z wątróbek drobiowych z dodatkiem świeżego ogórka, pomidorów i cebuli. Gulasz podałam z kaszą gryczaną.

Wątróbkowy gulasz Eli

Składniki:

Wątróbkowy gulasz Eli

składniki gulaszu

  • 450 g wątróbki z kurczaków
  • 2 cebule
  • 1 świeży ogórek
  • 4 pomidory śliwkowe

przyprawy

dodatki

Sposób przygotowania:

Wątróbkowy gulasz Eli

przygotowanie składników

Wątróbkowy gulasz Eli
Opłukane i osuszone pomidory pokroić na kawałki.

Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomidory pokroić.

przygotowanie składników cd

Wątróbkowy gulasz Eli
Opłukany i osuszony ogórek pokroić w ćwierć krążki

Ogórka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić końcówki i pokroić ogórka w ćwierć krążki.

przygotowanie składników cd

Wątróbkowy gulasz Eli
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Obrać cebule z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Wątróbkowy gulasz Eli
Z opłukanych i odsączonych wątróbek usunąć błonki i tłuszcz.

Wątróbki opłukać i osączyć. Z wątróbek usunąć tłuszcz i błony. Pokroić wątróbkę na mniejsze kawałki.

przygotowanie gulaszu

Wątróbkowy gulasz Eli

Wątróbki obtoczyć w mące. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić wątróbki, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Całość oprószyć pieprzem i obsmażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Wątróbkowy gulasz Eli

Do obsmażonej wątróbki dodać cebulę i smażyć razem.

przygotowanie gulaszu cd

Wątróbkowy gulasz Eli

Do gulaszu dodać ogórki i razem smażyć.

przygotowanie gulaszu

Wątróbkowy gulasz Eli

Na koniec dodać sól, czosnek granulowany i pomidory. Jeszcze chwilę razem dusić.

podawanie

Wątróbkowy gulasz Eli

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć kaszę na środek talerzy. W koło kaszy wyłożyć gulasz.

Smacznego!