Sposób przygotowania:
Wątróbkowy gulasz Eliprzygotowanie składników

Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomidory pokroić.
przygotowanie składników cd

Ogórka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić końcówki i pokroić ogórka w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd

Obrać cebule z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Wątróbki opłukać i osączyć. Z wątróbek usunąć tłuszcz i błony. Pokroić wątróbkę na mniejsze kawałki.
przygotowanie gulaszu

Wątróbki obtoczyć w mące. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić wątróbki, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Całość oprószyć pieprzem i obsmażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do obsmażonej wątróbki dodać cebulę i smażyć razem.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać ogórki i razem smażyć.
przygotowanie gulaszu

Na koniec dodać sól, czosnek granulowany i pomidory. Jeszcze chwilę razem dusić.
podawanie

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć kaszę na środek talerzy. W koło kaszy wyłożyć gulasz.
Smacznego!
gusia1000