Sposób przygotowania:
Wątróbkowy gulasz Eliprzygotowanie składników
Pomidory opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pomidory pokroić.
przygotowanie składników cd
Ogórka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić końcówki i pokroić ogórka w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Obrać cebule z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Wątróbki opłukać i osączyć. Z wątróbek usunąć tłuszcz i błony. Pokroić wątróbkę na mniejsze kawałki.
przygotowanie gulaszu
Wątróbki obtoczyć w mące. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić wątróbki, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Całość oprószyć pieprzem i obsmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Do obsmażonej wątróbki dodać cebulę i smażyć razem.
przygotowanie gulaszu cd
Do gulaszu dodać ogórki i razem smażyć.
przygotowanie gulaszu
Na koniec dodać sól, czosnek granulowany i pomidory. Jeszcze chwilę razem dusić.
podawanie
Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć kaszę na środek talerzy. W koło kaszy wyłożyć gulasz.
Smacznego!
gusia1000