Sposób przygotowania:
Kurczak w ryżu
Zrobić marynatę soku z cytryny, sosu sojowego, czosnku i cebuli.
Umyte i oczyszczone pałki z kurczaka włożyć do marynaty i pozostawić je w niej na godzinę w chłodnym miejscu.
Po wyjeciu z marynaty pałki podsmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron.
W rondelku podsmażyć dużą obraną i pokrojoną cebule dodać zimną wodę, kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, doprawić pieprzem, dodać ryż przepłukany zimną wodą zagotować.
Podsmażone pałki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem z ryżem. Włożyć do nagrzanego piekarnika temperatura 160 stopni i zapiekać piec 40 minut.
Po wyjęciu posypać startym żółtym serem
Umyte i oczyszczone pałki z kurczaka włożyć do marynaty i pozostawić je w niej na godzinę w chłodnym miejscu.
Po wyjeciu z marynaty pałki podsmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron.
W rondelku podsmażyć dużą obraną i pokrojoną cebule dodać zimną wodę, kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, doprawić pieprzem, dodać ryż przepłukany zimną wodą zagotować.
Podsmażone pałki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem z ryżem. Włożyć do nagrzanego piekarnika temperatura 160 stopni i zapiekać piec 40 minut.
Po wyjęciu posypać startym żółtym serem
gusia1000