Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą włoską i mięsemETAP 1:
Ziemniaki pokroić w półplasterki i wrzucić na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Smażyć doprawiając solą i przyprawą do ziemniaków. Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania i wyrównać.
ETAP 2:
Mięso lekko obsmażyć na patelni dodając rozgnieciony czosnek i przyprawy - sól, pieprz czarny, przyprawę do mielonego. Wyłożyć na podsmażone ziemniaki.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
ETAP 3:
Dodać poszatkowaną kapustę i chwilę obsmażyć, aż straci na objętości. Wlać kremówkę i dusić z majerankiem, aż zmięknie. Przyprawić do smaku i przełożyć do formy. Na wierzch zetrzeć ser żółty, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec przez około 50 min, a pod koniec można ściągnąć pokrywę, żeby ser się przypiekł.
Smacznego
kasia900
kasia900
Czekoladka 2