ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pierogi z mięsem i świeżymi podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podgrzybki. Co tu dużo mówić, po prostu pycha.

Pierogi z mięsem i świeżymi podgrzybkami

Składniki:

Pierogi z mięsem i świeżymi podgrzybkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i świeżymi podgrzybkami

ETAP 1:

Na patelni zeszklić jedną cebule pokrojona w kostkę. Grzyby dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Dusić razem ok 15 min.na wolnym ogniu. Wystudzić.

Mięso wołowe i uduszone podgrzybki przepuścić przez maszynkę. Dodać łyżkę przyprawy - grill pikantny i sól do smaku.

Wyrobić farsz ręką. Jeśli farsz jest zbyt suchy dodać rosołu, albo po prostu przegotowanej wody.

Ciasto na pierogi - Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić ciasto na ok 15 min pod ściereczką. Ciasto jest bardzo sprężyste i lekkie. Nie wymaga specjalnie podsypywania mąką w czasie wałkowania.

Ciasto podzielić na 3 części. Wałkować placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać na gotującą się, osoloną wodę.

Pierogi które wypłyną wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisek.

Zeszklić na oleju rzepakowym drugą cebulę, pokrojoną w drobną kostkę. Pierogi podawać z podsmażoną cebulką. Smacznego.