smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Podudzia w zalewie miodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Podudzia z kurczaka w zalewie miodowej to pyszne mięso.Mięso na początku jest smażone , a następnie pieczone w piekarniku. Polecam, bo jest bardzo smaczne

Podudzia w zalewie miodowej

Składniki:

Podudzia w zalewie miodowej

 

  • 16 podudzi z kurczaka
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

Podudzia w zalewie miodowej
1. Udka umyj i osusz. 2. W miseczce wymieszaj miód,sos sojowy,sól,przeciśnięty przez praskę czosnek,pieprz,papryki. 3 Każde podudzie nasmaruj przygotowaną zalewą, a następnie odstaw do lodówki na około 2-3 godziny 4 Na patelni rozgrzej olej i smaż podudzia do zarumienia z każdej strony. Wlej 1/2 szklanki wody i duś pod przykryciem około 20 minut. 5 Przełóż mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C podlej wodą , Piecz pod przykryciem do miękkości mięsa