Sposób przygotowania:
Kurczak w zielonej paście curry
Pierś kurczaka kroimy w większa kostkę. Cebulę kroimy w piórka.
Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i pastę curry. Razem wszystko podsmażamy przez chwilę.
Dodajemy pokrojone piersi i smażymy na rumiano. Następnie zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy sok i skórkę z połowy limonki, sos sojowy i smażymy do zredukowania sosu przez kilka minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym ryżem.
Smacznego
Na odrobinie oleju podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i pastę curry. Razem wszystko podsmażamy przez chwilę.
Dodajemy pokrojone piersi i smażymy na rumiano. Następnie zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy sok i skórkę z połowy limonki, sos sojowy i smażymy do zredukowania sosu przez kilka minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym ryżem.
Smacznego