13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kurczak Wok

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy z ryżem, bądź makaronem.

Kurczak Wok

Składniki:

Kurczak Wok

 

  • Składniki:
  • 15g kotanyi asia shanghai wok
  • 2 duże podwójne piersi z kurczaka
  • 450 g mrożone warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex
  • 1 duża cebula
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kurczak Wok
W woku podsmażamy posiekaną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojonego kurczaka, którego dzień wcześniej marynowałam w przyprawie kotanyi asia shanghai wok. Kiedy kurczak się przyrumieni możemy dodać mrożone warzywa wraz z przyprawą orientalną Hortex’u, wszystko razem mieszamy i smażymy około 3-5 min.