Sposób przygotowania:
Kurczak z ananasem
1. Udka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i ze wszystkich stron nacieramy dużą ilością curry. Układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, dokładnie przykrywamy kawałkami ananasa i wlewamy zalewę.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Wstawiamy naczynie z udkami i pieczemy godzinę, aż mięso będzie miękkie.
3. Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Osączamy, wykładamy na talerze razem z udkami. Podajemy z surówką.
Smacznego!
2. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Wstawiamy naczynie z udkami i pieczemy godzinę, aż mięso będzie miękkie.
3. Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Osączamy, wykładamy na talerze razem z udkami. Podajemy z surówką.
Smacznego!