Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w soku z ananasaETAP 1:
W misce wymieszać sos sojowy, olej czosnkowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z ananasa, przyprawę do kurczaka i mieloną paprykę.
ETAP 2:
Umyte mięso podzielić na porcje, natrzeć solą i oprószyć pieprzem.
ETAP 3:
Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
ETAP 4:
Następnie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, na wierzchu ułożyć wiórka z masła, zawiązać rękaw, umieścić w naczyniu żaroodpornym lub blaszce.
W kilku miejscach nakłuć wykałaczką i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny.
Piętnaście minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i pozostawić żeby na mięsie powstała chrupiąca skórka.
SylaUla