Sposób przygotowania:
Kurczak z cukinią i gruszką
Każdą pierś z kurczaka rozciąć wzdłuż tak, żeby otrzymać 4 płaty. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawami, usmażyć na rumiano. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki. Czosnek posiekać. Cukinię i czosnek wrzucić na patelnię po smażeniu mięsa. Smażyć, co jakiś czas mieszając. Gruszkę obrać, pokroić w grube ćwierć plasterki (bez gniazda nasiennego). Gruszkę dodać do cukinii jak ta będzie już prawie miękka. Smażyć razem jeszcze pół minuty, cały czas mieszając. Cukinię z gruszką podzielić na porcje, ułożyć na talerzach. Usmażone mięso pokroić w krótkie paski. Kawałki mięsa ułożyć na cukinii z gruszką.