Sposób przygotowania:
Kurczak z groszkiem - resztkowa kolacjaEtap 1
Udka z kurczaka (np. takie, które pozostały po gotowaniu rosołu) obrać z kości, rozdrobnić.
Etap 2
Cebulę pokroić w piórka, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.
Etap 3
Do cebuli dodać świeżo wyłuskany zielony groszek, podsmażać razem 2-3 minuty.
Etap 4
Kaszę przesypać do miseczki, zalać gorącym rosołem, przykryć, odłożyć na ok. 3 minuty, rozdrobnić.
Etap 5
Do groszku z cebulą dodać mięso, kaszę i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki. Wymieszać, jeszcze chwilę razem podsmażać. Lekko doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Dinah